Niels Præstholm Standard Trio

Karantænelivet i foråret 2020 uden koncerter og meget tid til fordybelse har givet Niels Præstholm lyst til at rette opmærksomheden mod dette fantastiske musikalske univers på ny. Han har derfor inviteret en af den unge generations største jazz guitartalenter Casper Christensen og den rutinerede trommeslager Anders Senderovitz til et intensivt samarbejde.

Under dagslange sessioner i studiet arbejder trioen på at opnå fuldkomment kendskab til sangene som udgangspunkt for et telepatisk og ubesværet sammenspil. Trioen er allerede nået langt men arbejdet fortsætter og nu er det tid til at involvere den fjerde part der skal til for at skabe musikalsk magi. Nemlig publikum. Derfor debuterer Niels Præstholm Standard Trio på Sønderborghus den 3. september og på Storms Pakhus i Odense den 4. september.

Niels Præstholm Quartet

I 2018 dannede Niels Præstholm den nye Niels Præstholm Quartet med trompetist Erik Kimestad, trommeslager Bjørn Heebøll og hans kollega gennem mange års saxofonist Simon Spang-Hanssen. Grundet coronapandemien har kvartetten endnu ikke givet mange koncerter, men i 2018 og 2019 spillede de flere koncerter og etablerede et spændende samarbejde med den guadeloupiske maler Adam Gabriel.

Niels Præstholm og Art Ensemble Syd

Art Ensemble Syd er et kreativt dansk musikensemble grundlagt af komponist og bassist Niels Præstholm i 2009.
‏Art Ensemble Syd is working effortless in the fields of jazz and popular music, improvised music, cross over genres with modern classical music and folklore and as backing band for various soloists.

Niels Præstholm øver med Art Ensemble Syd