Niels Præstholm Standard Trio

Niels Præstholm Standard Trio © Flemming Grøn

Før jazzbassisten Niels Præstholm var fyldt 25 havde han turneret og indspillet med kunstnere som Kenny Drew, Ernie Wilkins, Teddy Wilson, Doug Raney, Clark Terry, Richard Boone, Lee Konitz, Sahib Shihab, Al Grey og mange andre af jazzens store navne. Repertoiret var dengang jazzens store standard melodier. The All American Songbook.

Karantænelivet i foråret 2020 uden koncerter og meget tid til fordybelse har givet Niels Præstholm lyst til at rette opmærksomheden mod dette fantastiske musikalske univers på ny. Han har derfor inviteret en af den unge generations største jazz guitartalenter Casper Christensen og den rutinerede trommeslager Anders Senderovitz til et intensivt samarbejde.

Under dagslange sessions i studiet arbejder trioen med at opnå fuldstændig kendskab til sangene som udgangspunkt for et telepatisk og ubesværet sammenspil. Trioen er allerede nået langt men arbejdet fortsætter og nu er det tid til at involvere den fjerde part der skal til for at skabe musikalsk magi. Nemlig publikum. Derfor debuterer Niels Præstholm Standard Trio på Sønderborghus den 3. september og på Storms Pakhus i Odense den 4. september.

Om musikerne i Niels Præstholm Standard Trio

Niels Præstholm

Bassisten og komponisten Niels Præstholm har de sidste 20 år været kendt som en entreprenant komponist og kapelmester.

Han har stået i spidsen for grupper som Embla, The Gyroscope String Trio og Art Ensemble Syd og som en virtuos bassist i utallige sammenhænge, blandt andre Søren Nørbo Trio og Bo Jacobsen Spirit.

Casper Christensen

Guitaristen Casper Christensen er en af dansk jazz nye stjerner.

Christensen arbejder ud fra jazz guitar traditionen grundlagt af mestre som Jim Hall, Wes Montgomery og Doug Raney, men er også en nysgerrig og afsøgende musiker der orienterer sig bredt stilistisk.

Han har netop afsluttet sin kandidatuddannelse på Det Kongelige Konservatorium i Den Haag og Syddansk Musikkonservatorium og lever nu lige dele tid i Odense og Amsterdam hvor han er en særdeles efterspurgt musiker.

Anders Senderovitz

Trommeslageren Anders Senderovitz er en meget velkendt og respekteret trommeslager i det fynske jazzmiljø og er en musiker der fortjener langt større anerkendelse både nationalt og internationalt.

Hans ubesværede og meget smagfulde trommespil leder ofte tanken hen på hans lærermester fra konservatorietiden Ed Thigpen.