Julekoncert med Josefine Cronholm og Niels Præstholm

Julekoncerten er et højdepunkt i kirkeåret og en begivenhed der der rækker flere århundreder tilbage i tiden. Denne dybe tradition stiller en særlig forventning til stemning, andagt, glæde og skønhed.

Med udgangspunkt i Josefine Cronholms smukke stemme har hun og Niels Præstholm, skabt en ny version af den kirkelige julekoncert der til fulde opfylder forventninger til årets julekoncert i kirken og tilmed føjer helt nye dimensioner til denne.

Med baggrund i deres arv som skandinaver og deres kvaliteter som virtuose improvisatorer og instrumentalister skaber musikerne de skønneste versioner af kendte og mindre kendte julesalmer og sange.

Her er sange og salmer fra mange steder i verden men især Josefine Cronholms svenske arv brænder igennem og giver koncerten en særlig nordisk tone.

Her er salmer fra blandt andet Sverige, Danmark, Færøerne, England og julesange fra den amerikanske jazztradition leveret i et smukt lydbillede omkranset af et diskret lysdesign.

Udgangspunktet er et gennemgående akustisk lydbillede, men musikerne føjer uendelige dimensioner til instrumenternes lyd ved diskret brug af elektroniske lyde og effekter. Skønhed, inderlighed og den særlige nordiske melankoli gør denne julekoncert til en uforglemmelig oplevelse for menigheden.

Julekoncerten gives også i en enklere version med tre musikere. Velegnet til events i fx mindre kirker, plejehjem, kulturhuse m.m. Denne version opfylder dog alle krav til koncert i større kirker og
koncertsale også.

Julekoncert i Bjolderup Kirke

Featuring

Josefine Cronholm:        vokal
Casper Christensen:       guitar
Steffan Grarup:                piano, keyboards
Niels Præstholm:            kontrabas
Chris Falkenberg:            slagtøj og elektronik