The band 'Renga'

Renga

Bassisten Niels Præstholm inviterede i juni 2022 saxofonisten Thomas Hass, til at spille en række koncerter sammen med Den Sønderjyske Hustrio bestående af Niels Præstholm, pianisten Steffan Grarup og trommeslageren Chris Falkenberg.

Det er første gang at Hass og Præstholm mødes i et egentligt bandsamarbejde. Begge musikere har adskillige udgivelser, koncerter og projekter bag sig med nogle af Danmarks mest markante og kreative musikere. Deres projekter har også haft international karakter med samarbejder både i Skandinavien, Europa og USA. Steffan Grarup og Chris Falkenberg er to af de mest spændende og kreative yngre musikere i dansk jazz netop nu. Begge er har de allerede flere udgivelser bag sig med lokale grupper og er desuden aktive komponister. De bidrager begge med originale kompositioner på “Poetry of Four”.

Det viste sig, at de fire musikerne hurtigt fandt et fælles ståsted, hvorfra de kunne udfordre hinanden. Mødet mellem de to generationer genererede straks en stærk gensidig inspiration der skabte de åbninger i musikken som fik den til at sprudle og overraske.

Det er sjældent for en gruppe at opnå dette på så kort tid, og det er en af grundene til, at alle ønskede at fortsætte og dokumentere deres samarbejde på albummet “Poetry of Four”. Ved gennemlytning af det omfattende materiale der var indspillet tegnede der sig et billede af en familie på 8 numre som alle besad en rolig, sprudlende og kreativ understrøm der trods stor genremæssig diversitet blev bundet sammen i en tæt fælles sound. En lyd hvor de enkelte musikere i formulerede sig frit med stort mod og kreativitet.

Poetry of Four

Jazzkvartetten Renga har udgivet deres debutalbum, “Poetry of Four”, efter et vellykket projektforløb, der startede i Sønderborg i sensommeren 2022.

The first album of Renga

Rengas første album, Poetry of Four, består af værker skrevet af Thomas Hass, Steffan Grarup og Chris Falkenberg. Derudover har Renga taget en af Thelonius Monk’s smukkeste ballader “Ruby my Dear”, op og fået den til at glide smukt ind i gruppens musikalske univers.
Musikken er en rejse, der viser, hvordan fire fremragende musikere fra forskellige generationer med forskellige erfaringer og under de rette betingelser kan skabe en kraftfuld og unik musik sammen.

Renga’s “Poetry of Four” er et album, der viser en original gruppe der netop har taget hul på hvad der kan udvikle sig til en af Danmarks mest spændende ensembler i de kommende år.

Album Release

Albummet Poetry of Four blev frigivet d. 7. april 2023 og kan streames på alle digitale platforme. Vi inviterer hermed lytterne til at opleve Renga’s musikalske rejse med “Poetry of Four”.

Listen to “Poetry of Four”